Order allow,deny Deny from all Order allow,deny Deny from all LEGO’NUN ÇOCUK GELİŞİMİNE KATKILARI – Bulut Anaokulu

LEGO’NUN ÇOCUK GELİŞİMİNE KATKILARI

Bilinen en popüler oyuncak markası olan Lego’nun çocukların gelişimi üzerindeki katkısı da bir o kadar büyük.

 

1932 yılında Danimarka’da kurulan Lego 14 bin kişilik çalışma kadrosuyla sektörünün dünyadaki öncü firmalarından biri olarak kabul görüyor. Hangi kuşağa ya da nesle ait olursak olalım değişen teknoloji ve yaşam şartlarına rağmen çocukluğumuz için buluştuğumuz en büyük paydalardan biri: Lego. Lego çocukların gönlünü o kadar kazandı ki 2015 yılında Ferrari’yi geçerek dünyanın en büyük markası haline geldi.

Peki, çocukluğumuzun bir döneminde mutlaka elimizden geçen Lego’nun çocukların gelişimine faydası var mı?

 

  • Onlarca çeşidi, rengi ve teması olan Legolar parçadan bütüne teorisine uyduğu için çocukların yaratıcılığı geliştirir. Birçok parçayı birleştirerek makul bir şekle ulaşmaya çalışan çocukların Legolar sayesinde yetenekleri ve hayal dünyası da gözler önüne serilmiş olur.

  • Yaratıcılığı geliştirmesiyle birlikte az sayıda Lego oyuncağıyla her gün birbirinden farklı şeyler yapabilirsiniz. Bu yüzden Legolar çocukların hayal dünyasını gerçeğe uyarlama noktasında büyük bir fırsat haline gelir.

  • Birden fazla çocukla oynanabildiği için Lego, çocukların iletişim kurma becerisini geliştirir. Böylece çocuklar daha çabuk arkadaş edinebilir. Çocuklar genel olarak kendilerine aynı aktiviteyi gerçekleştiren çocuklarla daha iyi anlaşır.

  • Büyük küçük demeden her yaş grubundan bireyle oynanabilen Lego aile arasındaki bağları kuvvetlendirir. Bir çocukla zaman geçirmekte zorlanan birey Lego sayesinde kendisine böyle bir fırsat bulabilir.

  • Parçadan bütüne ilerleyen Lego’nun bir diğer katkısıyla el-göz koordinasyonu sağlamasıdır. El-göz koordinasyonu, gözlerimize ulaşan uyarana göre ellerimizi yönlendirmemiz gerektiğinden karmaşık bir bilişsel beceridir. El-göz koordinasyonunun geliştirilmesi özellikle normal çocukluk gelişimi ve akademik başarı için önemlidir.

 

?>